Best of Kvarner

This post is also available in: Deutsch

Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Krčki Pršut Kvarner - Best of Kvarner

Krčki pršut

Krčki pršut je jedinstvena delicija otoka Krka i prvi je hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske Unije. Jedinstven okus, miris i struktura krčkog pršuta postižu se zahvaljujući soljenju samoniklim biljem otoka Krka, ali i sušenju na prodornoj krčkoj buri.

Krški pršut često se može naći na stolovima i tanjurima diljem otoka Krka. Savršeno se nadopunjuje s domaćim ovčjim sirom, a uz pršut uvijek može ići i čaša kvalitetne krčke žlahtine. Vrijedi spomenuti da se Krčki pršut ne dimi tijekom pripreme, a sazrijeva u koži. Krčki pršut možete kušati u raznim restoranima i poljoprivrednim gospodarstvima na Krku.

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Krčki ovčji sir

Krčki ovčji sir pripada u grupu tvrdih punomasnih sireva – i delicija je koju trebate kušati. Krčki sir je proizveden iz sirovog ovčjeg mlijeka, bez toplinske obrade. Sir se proizvodi diljem otoka Krka, a zbog svoje jedinstvenosti nosi titulu autohtonog otočkog sira.

Ovčji sir otoka Krka može se jesti samostalno, a možete ga kušati u kombinaciji sa zaštićenim Krčkim pršutom. Dakako, Krčki ovčji sir je delicija koja se može pronaći na jelovnicima mnogobrojnih krčkih restorana, no još je bolje sir kušati na poljoprivrednim gospodarstvima gdje se sir proizvodi. Uz ovčji sir, svakako vam preporučujemo kušanje skute u kombinaciji s domaćim pekmezom.

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Kaduljin Med Kvarner - Best of Kvarner

Krčki kaduljin med

Krčki kaduljin med je vrlo kvalitetan i blagonaklon med koji nastaje na vrijednim pčelinjacima diljem Krka. Kadulja cvate u svibnju i lipnju kada na otoku Krku možete uživati u njezinu mirisu, a u zavodljivim aromama možete guštati tijekom čitave godine kroz Med od Kadulje.

Kadulja od davnina nosi titulu svete biljke koja je vrlo blagonaklona za zdravlje ljudi posebice kod tegoba suhog kašlja. Kaduljin med ublažava svakodnevni stres te pomaže u poticanju dobrog raspoloženja. Ako ste na Krku – svakako kušajte i nabavite Krčki Kaduljin med. Vrijedni krčki medari uz Med od kadulje, uglavnom proizvode i bagremov te cvjetni med.

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Šurlice-Kvarner-Best-of-Kvarner

Šurlice

Šurlice su tradicijska tjestenina Kvarnera koja se davnih dana pripremala samo svečanim prigodama (npr. svadbe). Danas šurlice možete kušati u raznim restoranima diljem Kvarnera, a pripremaju se na različite načine i u kombinaciji s raznim jelima.

Šurlice su vitko izdužena valjkasta tjestenina koja se priprema uz pomoć malenih štapića i ručnog razvaljivanja tijesta. Nekada su se šurlice radile prije važnih svečanosti kada bi se ljudi okupili i u veseloj atmosferi i druženju izrađivali šurlice. Šurlice su odlične u kombinaciji s mesnim jelima. Šurlice s junećim žgvacetom su popularno jelo Kvarnera koje svakako preporučujemo kušati.

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Krčka janjetina

Vrsta: Tradicionalno jelo

Krčka janjetina jedinstvena je po tome što je uzgojena na krčkim pašnjacima bogatim aromatičnim biljem. Autohtona pasmina krčkih ovaca u kombinaciji s jedinstvenom ispašom na osebujnim krčkim poljima – tvori jedinstvenu janjetinu koja se može pripremati na razne načine.

Krčka janjetina može se pripremati na razne načine i možete je kušati u puno restorana otoka Krka. Turisti posebno obožavaju pečenu janjetinu s mladim krumpirom, a može se spremiti na žaru, ražnju ili pod pekom. Ako istražujete gastronomiju otoka Krka – Krčka janjetina je nezaobilazan izbor.

Uz tradicionalne načine pripreme, možete kušati i janjeći gulaš, žgvacetu ili janjeće tripice.

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Presnac

Vrsta: Tradicionalni desert

Presnac je tradicionalni desert koji se priprema diljem Kvarnera, a posebice je popularan na otoku Krku. U pravilu, receptura za pripremu Presnaca je vrlo jednostavna – a glavni sastojak je mladi ovčji sir. Tijesto, jaja, malo šećera i ovčji sir – čine neodoljivu slasticu otoka Krka.

Presnac se danas često može pronaći na jelovnicima restorana i na raznim manifestacijama diljem Kvarnera. No, tradicionalno se Presnac pripremao u vrijeme fašnika. Danas u Presnacu možete uživati gotovo bilo kada i bilo gdje na području Kvarnera – s time da su razlike u receptima minimalne od destinacije do destinacije. Presnac će vas oduševiti i izgledom zbog uštipnutog tijesta svakih nekoliko centimetara.

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Bistro Portella

Kuhinja: tradicionalno, lokalno

Bistro Portella svojom šarmantnom lokacijom na gradskim zidinama i odličnim izborom jela oduševljava goste iz svih krajeva svijeta. Bistro donosi vrlo zanimljiv i ukusan izbor atraktivnih jela – baziranih na moru, ribama, školjkama i morskim plodovima. Vrlo ugodno osoblje i ambijent – upotpunjuju gastro iskustvo.

Top jela: Tuna na žaru u sezamu (s teryakiem i wok povrćem) & Janjeća koljenica (s restanim krumpirom i umakom)

Otvoreno: travanj – listopad (pon – ned 10.00 – 23.00 h)

Cijene: srednja razina

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Malo Misto Wine & Dine

Kuhinja: tradicionalno, lokalno

Malo Misto Wine & Dine je romantičan maleni restoran koji se smjestio u šarmantnom kutku starih ulica grada Krka. Restoran donosi vrlo kvalitetnu ponudu okusa i mirisa Mediterana, a gosti restoranu daju vrlo visoke ocjene. Ponuda restorana bazirana je na ribi, školjkama i morskim plodovima.

Top jela: riba i morski specijaliteti

Otvoreno: travanj – listopad (pon – ned 12.00 – 15.30 h) (pon – ned 18.00 – 22.30 h)

Cijene: srednja razina

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Sottobateria Lounge

Vrsta bara: bar na plaži

Sottobateria Lounge je jedinstven bar koji se smjestio na starim zidinama grada Krka – odmah do Frankopanskog Kaštela. Bar radi samo u ljetnim danima i to samo u večernjim satima – kada ovdašnji ambijent stijena i zidina grada Krka – postaje posebno romantičan i zavodljiv. Ako se želite opustiti u gradu Krku – ovo je mjesto koje definitivno morate posjetiti.

Top ponuda: alkoholna i bezalkoholna pića

Otvoreno: svibanj – listopad (pon – ned 18-24 h)

Cijene: srednja razina

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Caffettaria XVIII st.

Vrsta bara: bar u kuli

Caffettaria XVIII. st. je jedan od najatraktivnijih, ali i najpopularnijih barova u gradu Krku. Bar se nalazi na samom ulazu u stari dio grada Krka, odnosno u višestoljetnoj kuli koja krasi ulazak u Velu placu. Uz bogatu povijest i stoljeća priča u baru možete uživati u odličnim okusima osvježavajućih napitaka, ali i super atmosferi.

Top ponuda: alkoholna i bezalkoholna pića

Otvoreno: čitave godine (pon- ned 07.00-24.00 h)

Cijene: srednja razina

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Bijelo vino Žlahtina

Bijelo vino Žlahtina često se naziva i Vrbnička Žlahtina s obzirom na to da se uglavnom uzgaja na području Vrbnika na otoku Krku. Žlahtina je suho bijelo vino koje nastaje od autohtone sorte žlahtina bijela. Vino je svjetložute do slamnatožute boje, nježne arome i karakterističnog okusa.

Vino Žlahtina može se kušati u gotovo svim restoranima na otoku Krku, a možete posjetiti i vinarije u Vrbniku gdje vino nastaje. Žlahtina sadrži oko 11% alkohola i može se kombinirati sa svim vrstama riba, raznim morskim specijalitetima, ovčjim sirom, itd. Posjetite vinorodna polja Vrbnika i u vinarijama upoznajte proces nastanka Žlahtine.

Cijena: od 5 eura/butelja

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Fotografija uskoro - Best of Kvarner

Morski Valomet

Morski Valomet je jedinstveni pjenušac s dna mora koji je unazad nekoliko godina postigao veliki odjek na svjetskom tržištu. Pjenušac se proizvodi od autohtone Vrbničke Žlahtine, a dozrijeva u podmorju Vrbnika na čak 32 metra dubine (ispod mora).

Dozrijevanje ispod mora jedinstven je proces koji je Valomet učinio svjetski poznatim. Pritisak na dnu mora je 4 puta veći, more je hladno i mračno, a boce vremenom obrastaju školjkama i koraljima. Pjenušac je suh i voćnih aroma (s naznakama slanoće). Proces izvlačenja boca pjenušca Morski Valomet iz mora je jedinstven u svijetu – što vrijedi vidjeti.

Cijena: oko 180 eur/butelja

Naša Ocjena:

4.6

————————–

Ocjena turista: 4.5

Prikaži lokaciju
Pogledajte video
Poslušajte audio
Saznajte sve detalje
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>
Kruna Premium - bez pozadine
Prijavite se ovdje >>
Registrirajte se ovdje >>

This post is also available in: Deutsch