Best of Kvarner

Plaža Ježevac (grad Krk) – 7 razloga za posjetiti šljunčanu plažu Ježevac

Zašto je Plaža Ježevac jedna od najpopularnijih plaža u gradu Krku? Gdje se točno nalazi Plaža Ježevac i kako se dolazi do nje? Koje sve dodatne sadržaje za zabavu i uživanje nudi Plaža Ježevac? Koja još vrste terena uz sitni šljunak dominira na Plaži Ježevac u Krku?

Plaža Ježevac je popularna plaža grada Krka – koja se nalazi odmah do atraktivnog kampa. Plaža je uglavnom šljunčane podloge s time da ima i betoniranih i kamenih dijelova. Glavna prednost Plaže Ježevac su mnogobrojni dodatni sadržaji u kojima mogu uživati kupači i svi posjetitelji ove plaže.

Popularna Plaža Ježevac proteže se na oko 250 metara dužine i čak 15-am metara širine. Iako je u ljetnim mjesecima krcata turistima, na Plaži Ježevac uvijek se može pronaći neko slobodno mjesto – bilo na suncu ili u hladovini. Sve važne informacije o Plaži Ježevac (u gradu Krku) – saznajte ispod u nastavku:

Popularna šljunčana Plaža Ježevac uz atraktivni kamp

Plaža Ježevac možda nije najljepša plaža grada Krka, ali je definitivno jedna od najpopularnijih plaža u gradu. Smještena između brodske luke i atraktivnog kampa – ova plaža svojim posjetiteljima nudi obilje zanimljivog sadržaja. Ponudi doprinosi blizina kampa i mnogobrojni turisti iz kampa koji ovdje pronalaze svoj kutak za opuštanje i uživanje.

Popularna Plaža Ježevac je poprilično prostrana i proteže se na oko 250 metara dužine i čak 15-ak metara širine. Teren plaže je uglavnom šljunčan, mada možete pronaći i betonirane dijelove, ali i ponešto kamenja. Zbog svoje prostranosti – plaža vam može pružiti dovoljno mjesta i mira na suncu ili u hladovini.

Uz samu obalu more je pomalo zelenkaste boje – zbog mješavine šljunka i kamenja na morskom dnu. No, što dublje idete u more to boja mora postaje sve ljepša i u nekim dijelovima poprima čak tirkiznu boju. U kombinaciji s mnoštvom zelenila koje stvaraju krošnje drveća na plaži – sama plaža izgleda prirodno i lijepo.

Šljunčana Plaža Ježevac s kamenjem u moru

Plaža Ježevac ima sitni šljunak kao podlogu – i takav se šljunak proteže na većem dijelu ove popularne plaže. Iako na plaži postoji i nekoliko betoniranih elemenata, možemo reći kako je plaža svojim većinskim dijelom šljunčana. Plaža je poprilično široka i u nekim dijelovima doseže do 15 metara širine – pa je prostora za odmaranje puno.

Sam ulazak u more je postepen te se u moru mogu kupati i manja djeca. No, kod samog ulaska u more valja pripaziti na kamenje koje se nalazi na morskome dnu. To je kamenje poprilično opasno za ozljede nogu s obzirom da ga mnogi ne očekuju – jer čitavo morsko dno djeluje na prvi pogled kao šljunčano.

Kupalište je ograđeno bovama i užetom – s obzirom na to da nakon početnog postepenog ulaska u more postaje duboko. Ujedno, u neposrednoj blizini kupališta se nalazi brodska luka – pa nije preporučljivo plivati izvan ograđenog područja.

Uživajte u sunčanju, ali i odmarajući u hladovini

Plaža Ježevac donosi vrlo ravnopravan omjer sunca i hladovine – pa će na plaži uživati sve vrste gostiju. Oni koji žele upijati zrake sunca sunčajući se – mogu svoje ručnike postaviti na prostranu šljunčanu plažu bez drveća. S druge strane, oni koji žele hladovinu – mogu se smjestiti ispod krošanja drveća koje se nalazi na plaži.

Drveća na plaži je relativno puno – pa samim time ima i puno mjesta u hladovini. Posebno valja naglasiti kako se mjesta sunca i hladovine kroz dan mijenjaju – pa ćete sukladno vašim željama trebati promijeniti svoju poziciju na plaži.

No, s obzirom na sve navedeno – smatramo kako je ovakav ravnopravni omjer sunca i hladovine više nego poželjan na svakoj plaži. Puno je ljudi i turista koji ne žele sjediti ili ležati na suncu – već žele zaklon ispod nekog drveta. Srećom, Plaža Ježevac je odličan izbor za sve željne i sunca i hladovine.

Mnoštvo dodatnih sadržaja za potpuno uživanje na Plaži Ježevac

Plaža Ježevac pruža obilje dodatnih sadržaja za svoje posjetitelje. Prije svega, na plaži se nalazi kabina za presvlačenje, ali i tuševi čije se korištenje naplaćuje. Također, u blizini plaže je dostupan i javni WC.

Za najmlađe posjetitelje na raspolaganju je prostrano dječje igralište s nekoliko zanimljivih sprava za igranje. Roditelji i stariji posjetitelji mogu se zabaviti na igralištu koje se nalazi odmah iza plaže. Tamo se mogu zaigrati razni sportovi, a naša je preporuka nogomet.

Plaža Ježevac također ima i mogućnost najma pedalina – s kojima možete istražiti obližnji morski teritorij. Odlučite li se iznajmiti pedaline – nemojte se zaputit suviše daleko jer vas morske struje mogu odvesti u neželjenome smjeru.

Barovi i restorani za odmaranje na plaži

Uz sve dodatne sadržaje navedene iznad, Plaža Ježevac donosi i bogatu gastro ponudu. Na samoj plaži nalazi se zanimljiv bar u kojem se poslužuju razne vrste osvježavajućih pića. Dakako, u ponudi su uvijek popularni kokteli, ali i razne vrste piva te sokova.

Na Plaži Ježevac nalazi se i restoran u kojem možete uživati u raznim delicijama i specijalitetima. Posebice valja naglasiti ponudu riba, školjki i morskih plodova – koji čine okosnicu jelovnika. Mediteranska hrana je uvijek odličan i zdrav izbor – pa vjerujemo da ćete itekako uživati u restoranu.

Kako doći do Plaže Ježevac u gradu Krku?

Za razliku od većina drugih plaža koje se nalaze s istočne strane grada Krka, Plaža Ježevac smještena je sa zapadne strane grada. Kao što smo već rekli, plaža se nalazi odmah od kampa (i brodske luke). Do plaže nije moguće doći automobilom jer ne postoji adekvatan parking na kojem biste mogli ostaviti automobil.

Na plažu je najbolje doći biciklom ili pješice. Do plaže vas vodi najprije šetnica uz luku (ako kreće iz centra grada Krka), a zatim i asfaltirana cesta koja završava u kampu. Svakako pripazite kako se šećete cestom zbog ostalih sudionika u prometu.

Automobil je najbolje ostaviti na nekom od parkinga blizu centra grada. Dakako, taj se parking naplaćuje, a cijena varira ovisno o razdobljima u sezoni. Besplatnog parkinga blizu plaže baš i nema – pa još jednom savjetujemo dolazak pješice ili biciklom do Plaže Ježevac.

Plaža Ježevac – zašto je jedna od najpopularnijih plaža u gradu Krku?

Plaža Ježevac proteže se na oko 250 metara dužine i do 15-ak metara širine, što je čini vrlo prostranom plažom. Plaža je uglavnom šljunčana, s time da kod ulaska u more trebate pripaziti na kamenje koje se nalazi na morskom dnu. Popularna plaža nudi mogućnost uživanja u suncu, ali i hladovini.

Jedna od glavnih prednosti ove plaže svakako je mnogobrojan dodatni sadržaj koji se nudi na plaži. Od tuša, WC-a, kabina za presvlačenje, pa sve do nogometnog igrališta, dječjeg igrališta te odlične gastro ponude. Turisti mogu iznajmiti i pedaline, ali i uživati u osvježavajućim koktelima u baru na plaži.

Tražite li atraktivnu plažu grada Krka koja nudi mnogobrojne dodatne sadržaje – Plaža Ježevac pametan je izbor. Sadržaja za djecu, obitelji, ali i solo putnike – jest zaista puno. Želimo vam puno zabavnih, veselih i nasmijanih trenutaka na Plaži Ježevac u gradu Krku.

Korisnici trenutno pregledavaju...