Best of Kvarner

Plaža Jadran (Omišalj) – Betonirana Plaža Jadran za morsko uživanje u Omišlju

Gdje se nalazi Plaža Jadran i zašto je jedna od popularnijih plaža u Omišlju? Koju vrstu podloge (terena) donosi Plaža Jadran (Omišalj)? Može li se do plaže doći automobilom ili je jedini pristup pješice (i biciklom)? Koje sve dodatne sadržaje donosi Plaža Jadran u Omišlju na otoku Krku?

Plaža Jadran je jedna od popularnijih plaža na području Omišlja. Ova se plaža lako može uočiti iz vidikovaca u starom dijelu Omišlja – pa vjerojatno i time privlači dio turista. Plaža je betonirane podloge, s time da se u moru nalazi kombinacija pijeska i kamenja. Pijeska je s godinama sve manje.

Plaža sama po sebi nema prirodne hladovine, ali se iza plaže nalazi prostran park – gdje možete pronaći zaklon od sunca ispod drveća. Uz plažu se nalazi i nekoliko restorana i barova – pa možete uživati u gastro ponudi i osvježavajućim pićima. Sve važne informacije o Plaži Jadran (Omišalj) – saznajte u nastavku:

Plaža Jadran ispod 80-metarske stijene naselja Omišalj

Plaža Jadran definitivno je jedna od popularnijih plaža na području Omišlja. Zanimljiva plaža nalazi se ispod 80 metara visoke stijene na kojoj je izgrađen stari dio Omišlja. S vidikovaca na stijeni pruža se odličan pogled na ovu plažu – pa svakako posjetite neke od vidikovaca u Omišlju.

Plaža Jadran nekada je bila još atraktivnije i aktivnije mjesto za odmor – s obzirom da su odmah uz plažu bile mnogobrojne hotelske sobe. Danas je hotelski smještaj u ovome području nažalost van funkcije, a ruševine hotela pomalo nagrđuju prostor plaže i šetnice ispod Omišlja.

No, unatoč svemu – plaža Jadran je i danas vrlo zanimljiva mnogobrojnim domaćim i stranim turistima. Da ne bi bilo zabune, u blizini plaže se nalazi nekoliko restorana i barova – pa ovo područje itekako vrvi turistima u ljetnim mjesecima. Ipak, sve bi bilo puno vizualno ljepše – kada bi i zapušteni hoteli bili u funkciji.

Betonirana obala, s kamenjem i pijeskom u moru

Plaža Jadran kombinira gotovo sve vrste podloga koje možete doživjeti na nekoj plaži. Prije svega, tu je betonirana obala koja se proteže na oko 200 metara dužine i oko 3 metra širine. Betonirani dio plaže je odvojen od šetnice stepenicama i ogradom pa možete u miru odmarati na svojeg ručniku – bez da vas ometaju šetači.

Ulaskom u more, dolazite do kombinacije svega i svačega. Na samom početku morske obale vidljivi su nanosi pijeska. No, ako ste se već poveselili da je plaža pješčana – vrlo brzo čete shvatiti da nije. U moru se nalazi svojevrsna kombinacija kamenja, šljunka i pijeska – što će pomalo zbuniti kupače.

Zbog raznovrsnosti terena i relativno brzog ulaska u more – plaža nije idealna za manju djecu. Ipak, mnogi ovu plažu karakteriziraju kao obiteljsku – što u konačnici ona i jest. Sadržaja za djecu ima puno, no nažalost ne toliko u moru – koliko izvan mora u parku.

Velik prostran park za uživanje u hladu

Plaža Jadran donosi kombinaciju koja će odgovarati i ljubiteljima sunca i ljubiteljima hladovine. Svi koji obožavaju sunce i sunčanje mogu svoje ručnike postaviti na betonirani dio plaže – i tamo uživati u sunčevim zrakama. S druge strane, svi željni hladovine u vrućim ljetnim danima – mogu zaklon od sunca potražiti ispod drveća u parku iza plaže.

Iza betoniranog dijela plaže nalazi se predivna šetnica koja vas vodi čitavom obalom Omišlja. Valja spomenuti kako na šetnici nije dozvoljeno rasprostiranje ručnika, već za to postoje posebno betonirane terase. Iza vijugave i prostrane šetnice nalazi se veliki park u kojem možete uživati u hladovini.

Park osim uživanja u hladu omogućuje i bavljenje raznim sportskim aktivnostima. Također, u parku se nalazi i veliko dječje igralište – pa ne sumnjamo da će vaša djeca u parku iza Plaže Jadran pronaći mnoštvo zabave i zadovoljstva.

Dječje igralište, sportski sadržaji i predivan pogled na Omišalj

Plaža Jadran nalazi se ispod visoke stijene na kojoj je izgrađen Omišalj – pa samim time možete uživati u predivnom pogledu na stari dio Omišlja. S druge strane, pogled vam preko mora seže na LNG terminal, ali i staru građevinu nekada popularnog hotela Učka (gdje se također nalazi plaža).

U parku iza Plaže Jadran nalaze se mnogobrojni sadržaji u kojima mogu uživati i stari i mladi posjetitelji. Djeci je na raspolaganju veliko i zanimljivo dječje igralište – koje zaista sadrži mnoštvo sprava i igračaka. Sigurni smo kako će se vaša djeca vrlo brzo snaći – te će uživati u mnogim igrama koje su ovdje dostupne.

Stariji gosti mogu se opustiti na klupicama koje su postavljene u parku – a čiji pogled seže na more i Omišaljski zaljev. Također, u parku se nalazi nekoliko sportskih sprava za uživanje u sportskim aktivnostima. Izdvojiti ćemo stolove za stolni tenis na kojima se možete okušati u vašim stolno-teniskim vještinama.

Popularni restorani i barovi za potpuni užitak na plaži Jadran

Plaža Jadran donosi i mnogobrojne sadržaje za ljubitelje gastronomije, slastica i osvježavajućih pića. Naime, na širem području plaže nalazi se nekoliko restorana i barova. Od jednostavnih fast food objekata, preko klasičnih kontinentalnih jela pa sve do uživanja u specijalitetima mediteranskog kraja.

Restorani i barovi uz Plažu Jadran pružaju vam zanimljivu gastro ponudu – točno po vašoj mjeri. Vrijedi spomenuti kako su objekti smješteni uz samo more (plažu) što će dodatno naglasiti vaše uživanje u jelima i osvježavajućim pićima. Sigurni smo da ćete uživati.

Kako doći do Plaže Jadran u Omišlju na Krku?

Omišalj na otoku Krku je vrlo zanimljivo mjesto koje se nalazi na 80-ak metara visokoj stijeni. S druge strane, plaže se nalaze u podnožju te stijene pa nekako morate stići do obale. U blizini plaže Jadran baš i nema puno parkinga pa je automobil najbolje ostaviti na nekom od parkinga na samom ulazu u Omišalj.

Možemo reći kako je idealno prijevozno sredstvo bicikl, mada je najjednostavnije doći pješice na plažu. Prekrasna vijugava šetnica vodi vas kroz zanimljivu obalu Omišlja – pe će i sam put na plažu biti zabavan. U svakom slučaju, na plažu Jadran ne možete doći automobilom – već pješice ili biciklom.

Plaža Jadran – zašto odabrati Plažu Jadran za kupanje i uživanje?

Plaža Jadran možda nije najljepša plaža koju ste vidjeli u životu, ali ima svoje posebnosti i čari. Posebna je zbog toga što vam pruža predivan pogled na stari dio Omišlja na stijeni, ali i pogled na specifičan Omišaljski zaljev. More je čisto – pa bi vam trebao biti užitak kupati se i plivati.

Pozitivna strana ove plaže svakako je u dodatnim sadržajima koji su turistima na raspolaganju. Nekoliko restorana i barova pobrinuti će se za vašu glad i žeđ, a na raspolaganju su vam i sportski tereni, dječje igralište te javni WC (u blizini plaže).

Želite li uživati u kupanju i plivanju na plažama u Omišlju (na Krku) – svakako posjetite Plažu Jadran. Kombinacija betona, pijeska, kamenja, sunca i hladovine – donosi ponešto za svakog gosta. Želimo vam puno veselja, zabave i sreće – na plaži Jadran u Omišlju na Krku.

Korisnici trenutno pregledavaju...