Best of Kvarner

Plaža Dražica (grad Krk) – Uživajte u plivanju i vodenim aktivnostima na plaži Dražica

Gdje se nalazi Plaža Dražica u gradu Krku? Koje sve posebnosti donosi ova popularna plaža grada Krka? Kakvu podlogu ima Plaža Dražica i kakav je teren u moru? U kojim sve dodatnim sadržajima za odrasle i djecu možete uživati na Plaži Dražica u gradu Krku?

Plaža Dražica jedna je od najpopularnijih plaža u gradu Krku. Smještena u malenoj uvali ispod atraktivnog hotela, plaža dužine 200 metara – donosi razne zanimljive sadržaje. Plaža je betonirana, a morsko dno je kombinacija pijeska, šljunka i kamenja (ovisno o dijelu plaže).

Plažu Dražica krasi izuzetno čisto more prekrasne tirkizne boje – koje vas mami na kupanje i plivanje. Betonirani dio plaže odličan je za sunčanje, dok u moru možete uživati u raznim sportskim aktivnostima. Tražite li atraktivnu plažu u Krku za sebe i svoju obitelj – Plaža Dražica je kvalitetan odabir. Sve važne detalje o Plaži Dražica – saznajte ispod u nastavku:

Prekrasna Plaža Dražica u malenoj uvali čarobnog tirkiznog mora

Plaža Dražica dužine je oko 200 metara, a širina u pojedinim dijelovima ide čak do 15 metara. Dakako, ne većini dijelova – plaža je znatno uža od 15 metara. Iako je betonirana i napravljena umjetno, Plaža Dražica nekako ima svoj šarm. Razlog je vjerojatno u morskom kamenju na jednoj strani plaže i mnoštvu zelenila u pozadini plaže.

Zanimljiva Plaža Dražica smjestila se u malenu uvalu ispod velikog hotela. Karakterizira je čisto more prekrasne tirkizne boje, ali i mnoštvo zelenila koje okružuje plažu. Sama betonirana plaža ima nekoliko terasa među kojima se nalazi šetnica – s predivnim pogledom na more.

Plaža Dražica u ljetnim je mjesecima prepuna turista koji ovdje pronalaze svoj čarobni kutak za uživanje u odmoru u gradu Krku. Tijekom ljetnih mjeseci, na plaži se možete zabavljati u raznim sadržajima, ali i raznim morskim aktivnostima. Sve u svemu, plaža nudi mnogobrojne mogućnosti za sve vrste gostiju.

Betonirana obala s nekoliko atraktivnih terasa

Plaža Dražica je umjetna plaža koja je gotovo u potpunosti betonirana. Unatoč tome, plaža izgleda privlačno – pogotovo zbog čistog mora i obilja zelenila oko plaže. Plažu okružuje gusta zelena šuma iz koje u jednom dijelu proviruje prekrasan hotel.

Sama plaža šetnicom je povezana s ostalim plažama i centrom grada Krka. Prekrasna vijugava šetnica vodi vas kroz gustu šumu – sve do stepenica koje vode na Plažu Dražica. Betonirana plaža napravljena je na nekoliko terasa – među kojima prolazi šetnica.

Terase vam omogućuju da se fizički odvojite od ljudi oko vas – što je posebice pogodno u ljetnim danima kada je plaža prepuna turista. Iza plaže nalazi se kameni zid – koji svojom valovitom izgradnjom pomalo podsjeća na more i valove.

U more se ulazi stepenicama koje su napravljene na nekoliko mjesta na plaži. Ulazak u more je postepen i na velikom području mora možete stajati – bez potrebe za plivanjem. Morsko dno je kombinacija pijeska, šljunka i kamenja – pa trebate biti pažljivi kako ulazite i izlazite iz mora.

Uživanje u suncu na kreativnim terasama Plaže Dražica

Betonirane i popločene terase Plaže Dražica u nekim dijelovima izgledaju vrlo kreativno – što nadopunjuje pozitivan dojam koji ova terasa ostavlja na turiste. Dakako, pomno osmišljene terase pogodne su za ljubitelje sunca i sunčanja. Dovoljno je postaviti ručnik na betoniranu podlogu – i uživati u toplim zrakama sunca i žuboru mora.

Turisti koji vole odmarati u hladu – nažalost neće biti presretni izborom ove plaže. Naime, unatoč bujnoj zelenoj šumi u okolici Plaže Dražica – sama plaža ne pruža baš puno hlada tijekom dana. Na pojedinim mjestima plaže moguće je pronaći ponešto hlada – no takvih je mjesta malo na plaži.

Dakle, Plaža Dražica odličan je izbor za ljubitelje sunca i sunčanja, dok nije baš pogodna za ljubitelje odmora u hladovini. Svi željni hladovine trebali bi se uputiti na obližnju plažu Koralj – gdje je hladovinu ispod drveća puno lakše pronaći.

Zabava na moru uz sportski park i teretanu na otvorenom

Prednost Plaže Dražica svakako je u raznim morskim aktivnostima u kojima možete uživati na plaži, odnosno u moru. Naime, u uvali plaže postavljen je vodeni sportski park u kojem mogu uživati i djeca i odrasli. Vodeni park donosi razne elemente za igranje i zabavu – pa smo sigurni da ćete uživati u vama omiljenom društvu.

U blizini Plaže Dražica nalazi se poprilično velika i bogata rekvizitima – teretana na otvorenom. U teretani vas očekuju mnoge sprave, a moguće je čak vježbati i s utezima (što je rijetkost kod teretana na otvorenom). Dakle, ovo je mjesto savršeno za sve koji vole održavati tijelo u formi.

Što se tiče sadržaja na samoj plaži, posjetiteljima su dostupne ležaljke i suncobrani. Također, tu je i kabina za presvlačenje, a u blizini se nalaze i tuševi za tuširanje nakon kupanja. Isto tako, u blizini plaže nalazi se i javni WC čije se korištenje naplaćuje.

Barovi i restorani za potpuno uživanje u morskim aktivnostima

Nažalost, Plaža Dražica je prostorom premala pa na nju ne stanu restorani i barovi. Želite li uživati u ukusnim jelima ili osvježavajućim pićima morati ćete napraviti nekoliko stotina koraka – kako biste stigli do prvih barova i restorana. Dakle, restorani i barovi nisu daleko – ali ćete do njih trebati malo pješačiti.

Možemo reći kako je izostanak barova i restorana na Plaži Dražica svojevrsni nedostatak, ali i prednost. Naime, iako nemate mjesta za utažiti glad i žeđ, to plaži daje određeni mir i prirodnu ljepotu. Nema buke i glasne glazbe, već samo šum valova i razigrani smijeh djece na plaži.

Kako doći do Plaže Dražica u gradu Krku?

Grad Krk ima vrlo dobar cestovni pristup sa svih strana otoka – pa ćete bez problema stići do grada automobilom, kamperom, autobusom, biciklom ili pješice. U ljetnim mjesecima veliki problem predstavlja parkiranje automobila jer broj parkirnih mjesta često nije dovoljan za sve koji žele posjetiti plaže u gradu Krku.

Naš savjet jest da na Plažu Dražica dođete pješice ili biciklom. Do same plaže vodi vas prekrasna šetnica koja spaja morske ljepote s ljepotama zelene šume – i sve djeluje poprilično očaravajuće. Dakle, šetnja i bicikl su najbolji izbor za dolazak na plažu.

Ako se ipak odlučite za dolazak automobilom na Plažu Dražica trebate biti svjesni činjenice da u neposrednoj blizini nema velikih parkinga – pa će parkiranje automobila ponekad biti komplicirano. Prostrani parking nalazi se kod Plaže Koralj – koja se nadovezuje na Plažu Dražica – pa je možda najbolje tamo ostaviti vozilo. Dakako, parking se naplaćuje (u ljetnim mjesecima).

Plaža Dražica – zašto odabrati Plažu Dražica za kupanje i uživanje?

Plaža Dražica jedna je od najpopularnijih, ali i najljepših plaža grada Krka. Iako betonirana, plaža se kvalitetno uklapa u prirodu koja je okružuje – te sve izgleda idilično. Betonirane terase pružaju dovoljno prostora za uživanje u suncu, dok vas prekrasno tirkizno more mami na kupanje i plivanje.

Mnogobrojni turisti u ljetnim mjesecima odabiru Plažu Dražica zbog vodenog sportskog parka – koji djeci i starijima omogućava neizmjernu zabavu na vodi. Plaža ima sve važne sadržaje, osim barova i restorana – koji se nalaze udaljeni nekoliko stotina metara.

Tražite li atraktivnu betoniranu plažu u gradu Krku – Plaža Dražica možda je vaš idealan izbor. Prekrasno, čisto more tirkizne boje, koja se miješa sa zelenilom guste šume u pozadini plaže – odlična su pozivnica za uživanje u sunčanju, kupanju i plivanju. Želimo vam puno veselja, zabave i uživanja na Plaži Dražica u gradu Krku.

Korisnici trenutno pregledavaju...