Best of Kvarner

Matulji – top 50 ideja – najbolji smještaj, izleti, znamenitosti, restorani i aktivnosti u Matuljima

admin

Razmišljate o posjeti mjesta Matulji i okolnih Rijeke i Opatije? Zanima vas koje sve znamenitosti i aktivnosti možete doživjeti u Matuljima? Gdje se nalazi top smještaj i najbolji restorani na području Matulja i okolice?

Matulji su zanimljivo kvarnersko mjesto koje se nalazi vrlo blizu mora, ali zapravo nema izlaz na more. Mjesto Matulji može se pohvaliti s nekoliko atraktivnih znamenitosti, ali i odličnom geografskom lokacijom – koja je pogodna za istraživanje Rijeke i Opatije, ali i čitavog Kvarnera.

Želite li uživati u atraktivnim izletima, znamenitosti i aktivnostima na području Matulja – svakako pogledajte preporuke ispod. Donosimo vam veliku listu top smještaja, restorana, izleta, aktivnosti i raznih drugih sadržaja u kojima možete uživati u Matuljima i okolnim mjestima:

Matulji Znamenitosti – top atrakcije na području Matulja i šire

Koje su najpopularnije kulturne znamenitosti na području Matulja? Što sve možete doživjeti u Matuljima i okolnim mjestima? Gdje se u Matuljima nalaze atraktivne znamenitosti koje vrijedi posjetiti?

Matulji su vrlo zanimljivo kvarnersko mjesto koje se osim atraktivnim geografskim položajem može pohvaliti i s nekoliko povijesnih znamenitosti. Posebno su zanimljivi vidikovci i pogledi iz Matulja koji sežu daleko u prostranstva Kvarnera.

Iako u Matuljima nema mnoštvo povijesnih ostavština, činjenica jest da su postojeće znamenitosti vrlo dobro očuvane. Matulji su kroz svoju povijest imali vrlo važnu ulogu u razvoju života na ovom području Kvarnera – te ćete samim time uživati u nekim vrlo atraktivnim kulturno-povijesnim prizorima:

Matulji aktivnosti – zanimljiv odmor uz mnogobrojne aktivnosti u Matuljima

Koje sve aktivnosti su dostupne na području Matulja? Kako možete provoditi vrijeme tijekom ljetovanja u Matuljima? Imaju li Matulji kvalitetne sportske terene i jesu li pogodni za dolazak turista koji vole aktivan odmor? Što turisti obožavaju u Matuljima?

Iako se ne nalaze na samoj obali, Matulji su popularna turistička destinacija. Prije svega, Matulji imaju odličnu geografsku poziciju koja vam omogućava mir, a istovremeno nudi priliku za istraživanje Kvarnera (posebice Opatije i Rijeke).

Matulji imaju atraktivne sportske terena na kojima možete uživati u raznim sportovima. Također, vrlo su atraktivna destinacija za ljubitelje trčanja i bicikliranja – a posebno će vas oduševiti prekrasan pogled na Kvarner, more i otoke. Ovo su top aktivnosti koje obožavaju turisti u Matuljima:

Plaže blizu Matulja – najpopularnije plaže u blizini Matulja

Koje se popularne i atraktivne plaže nalaze u blizini Matulja? Koliko je vremena potrebno za dolazak do najbližih plaža? Koje vrste terena donose plaže u blizini mjesta Matulji? Je li moguć dolazak pješice ili vam treba auto do plaža?

Matulji se nalaze vrlo blizu mora, ali samo mjesto nije u doticaju s morem. Stoga, odlučite li se za ljetovanje u Matuljima – morate biti spremni na malo duži odlazak do plaža. Doduše, najbliže plaže udaljene su svega nekoliko minuta od Matulja – pa vam to ne bi trebao biti preveliki problem.

Plaže u blizini Matulja donose razne vrste terena. Dakako, ljubitelji sunčanja i mira mogu uživati u raznim stjenovitim i kamenitim plažama koje su pomalo sakrivene od javnosti. S druge strane, ljubitelji smijeha, veselja i kupača na plaži – mogu se zabavljati na šljunčano-betoniranim plažama diljem obale. Ovo su top plaže u blizini Matulja:

Matulji Izleti – top izbor izleta u Matuljima

Želite istražiti Kvarner i zanima vas koji su sve izleti dostupni u Matuljima? Kako izgleda ponuda izleta u Matuljima i koje izlete turisti obožavaju? Kako se kreću cijene izleta i jesu ili zanimljiviji kopneni ili morski izleti? Koji su top izleti u Matuljima?

Matulji su destinacija koja nema direktni dodir s morem pa je stoga potreban barem mali izletić do mora – ako se želite sunčati, kupati ili plivati. No, osim tih mini izletića koje možete organizirati i samostalno – u Matuljima se nude i organizirani izleti u druge destinacije. Ovo su top izleti u Matuljima:

Restorani Matulji – opustite se uz ukusnu gastro ponudu specijaliteta u Matuljima

Gdje se nalaze najbolji i najpopularniji restorani na području Matulja i bliže okolice? Koje sve vrste hrane nude restorani u Matuljima i kako se kreću cijene specijaliteta? Kakva kuhinja dominira matuljskim krajem i u kojim sve vinima te pićima možete uživati?

Iako Matulji nemaju izlaz na more, ova se destinacija nalazi jako blizu morskoj obali. Samim time, u Matuljima možete uživati u kvalitetnoj i ukusnoj mediteranskoj kuhinji – koja je obogaćena specijalitetima s kontinenta.

Želite li iskusiti i uživati u zavodljivim okusima i mirisima matuljskih specijaliteta – svakako pogledajte popis top restorana ispod. Izdvojili smo nekoliko popularnih i kvalitetnih restorana u kojima možete uživati u odličnoj hrani. Ovo su top restorani u Matuljima:

Matulji barovi i noćni klubovi – zabava i partijanje u klubovima u Matuljima

Koji su najbolji barovi u Matuljima za osvježenje u vrućim ljetnim danima? Gdje se nalaze najpopularniji noćni klubovi u Matuljima? Imaju li Matulji kvalitetna mjesta za zabavu i partijanje? Kako izgleda ponuda pića u barovima i klubovima u Matuljima?

Matulji se nalaze vrlo blizu Rijeke i Opatije pa samim time možda nedostaje top barova i klubova – kakve imamo u tim susjednim mjestima. No, ponešto zabave, super atmosfere i odličnih pića može se naći i na području Matulja. Ovo su top barovi i klubovi na području Matulja:

Smještaj Matulji – top ponuda – najbolji apartmani, sobe, kuće za odmor u Matuljima

Kakvu smještajnu ponudu nude Matulji? Ima li u Matuljima kvalitetnog smještaja i kako se kreću cijene noćenja? Koje sve vrste apartmana možete pronaći u Matuljima? Gdje se nalaze popularne kuće za odmor u Matuljima?

Matulji su relativno popularna turistička destinacija s obzirom na to da se ne nalaze na samoj obali mora. Unatoč tome, u Matuljima se može pronaći mnoštvo raznovrsnog smještaja – za gotovo sve grupe gostiju.

Uz uvijek popularne apartmane za obitelji i parove, sve su popularnije i kuće za odmor u Matuljima. Jedna od prednosti smještaja u Matuljima definitivno je mir – koji je prisutan zahvaljujući udaljenosti od mora. Ovo je top smještaj u Matuljima:

Događanja Matulji – veliki kalendar događanja u Matuljima

Koje se sve kulturne, etno i gastronomske manifestacije održavaju na području Matulja i okolnih mjesta? Kada se održavaju tradicionalna događanja u Matuljima? Kako izgleda kalendar događanja u mjestu Matulji?

Matulji se iz godine u godinu trude ponuditi što više kvalitetnog sadržaja svojim posjetiteljima. S tim ciljem, u Matuljima se redovito održavaju neke manje i veće manifestacije čiji je cilj popularizacija ovog zanimljivog kvarnerskog mjesta.

Ako vas zanima kada se ove godine održavaju najpopularnija događanja u Matuljima – svakako pogledajte listu događanja ispod. Donosimo vam popis nekih od najboljih događanja na području Matulja. Evo koja događanja vrijedi posjetiti u Matuljima: